Friday, July 26, 2013

Webserver of web ober kon

Webserver of web ober kon ofwel verwijzen naar de hardware of software die de toegang tot de gebruiker via HTTP of HTTPS-communicatie protocol over de bestanden op de website van de dienst aan de gebruiker door het gebruik van bepaalde toepassingen zoals webbrowsers biedt.

De meest voorkomende gebruik van webservers is om een ​​website te zetten, maar in de praktijk het gebruik ervan uitgebreid als een plek voor de opslag van gegevens of uitvoeren van een business-class applicaties.

Definitie Webserver of web ober kon

De belangrijkste functie van een webserver is om de bestanden over te dragen aan verzoeken van gebruikers door middel van een vooraf bepaald communicatieprotocol. Als gevolg van een webpagina kan bestaan ​​uit tekst bestanden, afbeeldingen, video's en andere web-server gebruik ook de functie om alle aspecten van indiening in een gerelateerde webpagina's over te dragen, met inbegrip van tekst, afbeeldingen, video, of andere.

Gebruikers, meestal door middel van de applicatie gebruiker als een web browser, het verzoek om een ​​bestand of webpagina beschikbaar op een web server, dan is de server als de service managers zullen reageren door het terugsturen van de pagina's en ondersteunende bestanden die nodig zijn, of het verzoek afwijzen indien de pagina aangevraagd is niet beschikbaar.

vandaag hebben over het algemeen een webserver uitgerust met machinetaal vertaler script waarmee webservers bieden dynamische websites door gebruik te maken van extra bibliotheken, zoals PHP, ASP.

Benutting van de huidige webserver is niet alleen beperkt tot de websites bekendmaking in het World Wide Web, in de praktijk zijn er veel webservers gebruikt in hardware apparaten zoals printers, routers, web camera's die de toegang tot http diensten in een lokaal netwerk dat is bedoeld om het verstrekken beheer en vergemakkelijken de evaluatie van de hardware.

Geschiedenis Webserver of web ober kon
In 1989, Tim Berners-Lee stelde het bedrijf, CERN (Europese Organisatie voor Nucleair Onderzoek) een project dat is gericht op de uitwisseling van informatie tussen onderzoekers met behulp van hypertext-systeem te vergemakkelijken. Als gevolg van de uitvoering van dit project, in 1990 Berners-Lee schreef twee computerprogramma's:
  • een browser die wordt genoemd als het WorldWideWeb;
  • 'S werelds eerste webserver, later bekend als CERN httpd, die liep op NeXTSTEP besturingssysteem.

Van 1991 tot 1994 heeft de eenvoud en effectiviteit van de gebruikte om te bezoeken en de uitwisseling van gegevens via Waring Wera Wanua technologie twee in een aantal besturingssystemen die gebruikt kunnen worden door meer personen, of groepen aangenomen toepassingen. Oorspronkelijk een onderzoeksorganisatie, vervolgens ontwikkeld en gebruikt in het milieu hoger onderwijs, en uiteindelijk gebruikt in het bedrijfsleven.

In 1994, Tim Berners-Lee besloten om standaardisering van de organisatie van het World Wide Web Consortium (W3C) om verdere ontwikkelingen op andere verwante technologie├źn (HTTP, HTML, etc.) te reguleren door middel van een normalisatieproces.

No comments:

Post a Comment